Tekecik gezmesi, Toroslar’ın kuzey eteğinde yer alan Bozkır ve Hadim gibi çok dar bir bölgede bilinen, köyün delikanlılarının bir araya gelerek yaptıkları bir tür eğlencedir.
Köyümüzde eskiden beridir geçim kaynaklarının ana ögesi tarım ve hayvancılıktır. Günümüzden daha önceki zaman dilimlerinde küçükbaş hayvancılığın yaygın olduğu zamanda kasım ayı gelmeden tahminen 45- 50 gün önceden tekeler (erkek keçi) sürüden ayrılır, sadece tekelerin ya da oğlakların olduğu bir başka sürüye katılarak, iki ay keçilerden uzak tutulur. Bundan maksat, keçilerden uzak kalan tekelerin iyice kızışmasıdır. Kasım’dan sonra da çiftleşmek üzere tekeler sürüye bırakılır. Bu uygulama halk arasında “Teke Katımı” olarak bilinir. “Tekecik Gezmesi” bir nevi “Teke Katımı”nın ilanıdır. Bu arada köyün delikanlıları kendi aralarında toplanıp Tekecik Gezme Gruplarını oluşturur. Köyümüzde Tekecik Gezmesi eskiden beridir her yıl Kasım ayının 6. (altı) veya 8. (sekiz) günü yapılır.
Oluşturulan gruplardaki delikanlılar ellerinde çanlarla birlikte çanları sallayarak;
Teke kattım duydunuz mu?
Selâm verdim aldınız mı?
Verenin bir oğlu olsun.
Vermeyenin bir kızı olsun.
Onunda başı yağır olsun.
Berekâââtt.
diye hep bir ağızdan bu tekerlemeyi söyleyerek köydeki tüm evleri ziyaret eder. Para, buğday, pekmez, tereyağı vb. ürünleri toplarlar. O gece delikanlılar bütün köyü bir tek ev bırakmadan dolaşırlar. Kapılar sıra ile çalınır. Eğer kapı açılmazsa veya kapıyı açanlar hiçbir şey vermezse “kan yağsıııın” diye yüksek sesle bağırılır. Tekecik gruplarının köydeki tüm evleri gezme işi tamam olunca grup üyelerinden birisinin daveti üzerine onun evine gidilir. O gün toplanan ürünlerden tereyağı ve pekmezden ev sahibi grup üyesinin annesi veya bir yakınına helva yaptırılarak hep birlikte yenmesi usuldendir. O gün gençlerin bulunduğu ortama kendinden yaşça büyük olanlarda iştirak eder. O güne dair eski anılarının paylaşırlar. Hep birlikte sohbet muhabbet edilir. Daha sonra tüm ev ziyaretleri bittikten sonra gençler topladıkları para, buğday, pekmez, tereyağı vb. ürünleri bir alıcı bulup satar, parasını kendi aralarında paylaşırlar.